Deltagarinformation

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1480501476191{padding-top: 80px !important;}” offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_separator color=”white”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” full_height=”yes” css=”.vc_custom_1494527743206{background-image: url(http://stafesten.se/wp-content/uploads/2016/11/Bellman-2-44m.jpg?id=1485) !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Deltagarinformation” font_container=”tag:h1|font_size:80|text_align:left|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][vc_separator color=”orange” align=”align_left” border_width=”7″ el_width=”50″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Inför Bellmanstafetten

Har ditt lag anmälts senast den 1 augusti kommer nummerlappar och tryckt tävlingsinfo med posten till kontaktpersonen under vecka 32. Till de lag som anmält sig senare skickas detta ut efter hand. Var rädd om fliken högst upp på nummerlappen, där sitter tidtagningschipet.

Deltagarrekord – visa hänsyn
Intresset för årets evenemang är större än vi kunna föreställa oss. Tack för att du visar hänsyn längs banan och är en del av den bästa Bellmanstafetten vi någonsin varit med om. För din info planerar vi redan nu för nästa års evenemang, då spritt över 3 evenemangskvällar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Evenemangsområde och start

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1885″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hitta hit
Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Stora Skuggan på Norra Djurgåden är att åka tunnelbana röd linje 14 till Universitetet eller buss 50 och 540 som alla går till Universitet. Ytterligare information finns på sl.se.

För dig som måste ta bil finns P-platser vid vår speciella parkeringsplats vid Bergiusvägen. Tänk på att vara ute i god tid och att det finns stor risk för parkeringsböter om du parkerar fel.

Egen samlingsplats
På evenemangsområdet är det mycket folk i rörelse, både löpare och publik. Därför kan det vara bra att redan innan start bestämma en samlingsplats, t.ex. vid någon av de skyltar med bokstäver (A-J) som är uppsatta på evenemangsområdet.

Start, växling och mål för stafetten
Kl. 17.30 startar lag med startnummer 1-700.
Kl. 17.33 startar lag med startnummer 1001-1700.
Kl. 17.36 startar lag med startnummer 2001-2700.

Första sträckans löpare hämtar stafettpinnen vid startplatsen från kl. 16.30 mot uppvisande av första sträckans nummerlapp. Växlingen går till så att stafettpinnen lämnas över växlingslinjen till nästa löpare. För att undvika trängsel vid växlingen, ställ dig i växlingsfållan tidigast 5 minuter innan din lagkamrat förväntas komma in. Ställ dig under skylten som hänvisar till lagets startnummer.

För att undvika att sista sträckans löpare får springa i mörker gör vi ibland en så kallad omstart. Har inte 4:e sträckans löpare kommit till växlingslinjen senast kl. 19.45 så blir det en omstart. 5:e sträckans löpare får i så fall springa iväg på ett nytt startskott innan lagkamraten har kommit till växlingslinjen. I stället för att växla springer 4:e sträckans löpare i mål. Sedan lägger vi ihop tiderna så att laget får rätt sluttid.

Start och mål för promenaden
Kl. 17.39 (samling 17.15 i startområdet) startar promenaden med startnummer 3001-3200.
För promenadklassen sker ingen växling och därför krävs heller ingen stafettpinne.

NYHET! Bullride
Ditt lag är bäst, vi vet J. Men nu är frågan vem i laget som sitter längst på vår mekaniska tjur? Såklart är den inlånad från årets kommande Tjurruset. Må bäste cowboy vinna.

NYHET! Groupieväggar
Mitt på årets evenemangsområde hittar du hela 3 väggar som gjorda för roliga groupies med dina lagkamrater och kollegor. Blir det ditt företag som får till den största groupien? Kom ihåg att tagga #bellmanstafetten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bansträckning

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1886″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Årets stafett avgörs på en flack sträcka med varierande underlag (gräs, grus och asfalt). Banan är 5 km och kontrollmätt av Svenska Friidrotts­förbundets banmätare Micke Hill. Även promenaden är 5 km, men har delvis annan bansträckning. På kartan nedan ser du tydligt bansträckningar för både stafett och promenad.

Bellmanstafetten är till för alla, motionärer såväl som elit, och då det kommer att bli åtskilliga varvningar under loppet är det viktigt att du som vill ta det lugnare håller till höger och lämna banan fri för de som har mer bråttom.

Tidtagning
Tidtagningen för stafetten sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel av mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.

I Bellmanstafetten tas både den totala sluttiden samt sträcktider för samtliga fem deltagare. Sträcktiderna tas ca 100 meter före själva växlingslinjen då löparna passerar en portal. Sista sträckans tid tas vid målet.

Detta innebär att tiden för första sträckans löpare tas på en löpsträcka som är ca 100 m kortare än för löpare på sträcka två, tre och fyra. Den femte sträckans löpare får en tid som tas på en sträcka som är ca 100 meter längre än sträcka två, tre och fyra. Enligt följande:

Sträcka 1, tid tas på 4 900 m löpning
Sträcka 2, tid tas på 5 000 m löpning
Sträcka 3, tid tas på 5 000 m löpning
Sträcka 4, tid tas på 5 000 m löpning
Sträcka 5, tid tas på 5 100 m löpning

Inga löpare förutom de som är ute på sin sträcka får under loppet passera tidtagningsportalen vid växlingen.
För promenadklassen sker ingen tidtagning.

NYHET! Växlingsmonitor
Nu kan du hålla bättre ordning på hur det går för det egna laget, och när det börjar bli dags för växling. På plats i växlingsområdet finner du en storbildsskärm som kommer underlätta för både löpare och nyfiken publik.

Vätska
Vatten finns på start-, målområdet och längs banan, efter c:a 2,5 km.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

After Run och Picknick

Picknick
När laget har sprungit är det dags för picknick. Varje lag får en välfylld picknicklåda med mat och dryck som hämtas ut mot uppvisande av sista sträckans nummerlapp mellan kl. 17.30-20.00 i picknicktältet. De lag som beställt extra picknick-låda får en picknickbiljett i ett separat utskick.

Picknicken innehåller: Mathavre med örtmarinerad kycklingfilé, salladsmix, cocktailtomater samt en senaps- och dragonsås. Som dryck serveras NOA Relax & Focus och efter maten kan du njuta av Chiquita-bananer, Polly och kaffe från Convini.

NYHET! After Run
Stafetten är avklarad och det är hög energinivå efter en rolig och fartfylld dag med kollegorna. Men kvällen är inte slut för det. När picknicken är över öppnar vi vårt nya After Run-område. Ta något att dricka i baren och mingla med kollegor och kunder innan coverbandet Vi3 drar igång på stora scenen.Vårt After Run är öppen för alla deltagare i Bellmanstafetten med start 19.00. Vi säger tack och god natt ca 22.00.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kontakt

Har du några frågor inför Bellmanstafetten så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller info@bellmanstafetten.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]