FAQ

Frågor & svar Stafesten för UNICEF

Vågar vi anmäla ett lag?
Givetvis följer vi myndigheternas rekommendationer gällande smittsäkringsåtgärder för att kunna säkerställa att Stafesten för UNICEF genomförs som ett smittsäkert evenemang. Senast 4 augusti kommer vi kommunicera om det blir en Stafesten för UNICEF utifrån rådande läge med coronapandemin. Vi följer givetvis alltid myndigheternas rekommendationer.

Det fanns två alternativ på upplägg, vad gäller?
I dagsläget jobbar vi för ett vanligt Stafesten på plats men ett arrangemang utifrån rådande läge med coronapandemin.
Under augusti utgår vi från att kunna köra enligt bestämmelsen om 900 deltagare. Men vi kan komma att behöva göra anpassningar i startgrupper, starttider, banor och evenemangsområden.
Vi följer utvecklingen av smittan noga och har en tät dialog med polis och andra intressenter, för att så tidigt som möjligt kunna berätta exakt hur evenemangen kommer att gå till. senast 4 augusti meddelar vi exakt hur det kommer att bli.

Vad gäller för tältboknigen?
Möjligheten att boka tält till evenmangsområdet kommer att öppnas upp först i samband med besked om hur evenemanget kommer att gå till, dvs i början av augusti. De som har bokat tält kommer vi skicka fakturan efter beskedet i augusti.

Går det bra att anmäla lag fast vi inte har namnen klara på övriga i laget?
Absolut, vid anmälningstillfället behöver vi bara namn och adress på en kontaktperson i laget eller lagen. 

När får vi tillgång till appen?
Tyvärr måste vi meddela att vi på grund av försening i apputvecklingen kommer vi inte ha möjlighet att leverera den app med inspiration och träningsprogram som var tänkt som en del av årets Stafesten för UNICEF.

Finns Stafesten endast i Stockholm i år?
På grund av coronapandemin är Marathongruppens (arrangör av Stafesten) anställda permitterade. Det har gjort att vi har valt att arrangera Stafesten endast i Stockholm i år för att vi ska ha tillräckliga resurser för att genomföra evenemanget.

Jag har inte fått någon anmälningsbekräftelse?
När man anmäler fler lag så skickas bara en anmälningsbekräftelse till den person som man skriver in först i anmälan. Har du anmält ett lag och inte fått bekräftelsen så maila till [email protected]

Hur ser jag att jag är anmäld?
När anmälan är gjord så finns du med i startlistan på hemsidan stafesten.se

Jag har anmält ett lag till Stafesten och undrar nu om det är möjligt att få tillbaka startavgiften om jag blivit sjuk?
Ett köp av startplats till Marathongruppens lopp kan ångras upp till 24 timmar efter genomfört köp. Därefter ses anmälan som definitiv, se Marathongruppen allmänna villkor. 

Jag har inte betalat fakturan och då är vi väl inte anmälda?
Jo, faktura är en av flera olika betalsätt och så fort du gjort din anmälan så är anmälan en färdig anmälan oavsett betalmetod. Du har ett ångerdygn på dig.

Hur meddelar jag namnen på deltagarna i laget?
I anmälan behöver du bara uppge namn, adress till kontaktperson. Information och nummerlappar skickas ut till kontaktpersonen. I samband med att vi öppnar Stafesten’s app kommer alla i laget få tillgång till information vi den.

Hur kan jag se min tid?
Alla lag får en sluttid när samtliga fem lagmedlemmar har gått i mål.  Resultatlistan hittar du på hemsidan. När du söker på ditt startnummer i resultatlistan och klickar på lagnamnet så kommer sträcktiderna upp och där kan du se din tid. Det är ingen tidtagning i promenadklassen.

Jag behöver kvitto för att pengarna av arbetsgivaren?
I svarsmailet som bekräftar din anmälan finns en länk till anmälningsbekräftelsen som sammanfattar ditt totala köp.  Är ditt köp gjort via Klarna får du en bekräftelse på din betalning oavsett betalningsform. Behöver du ett bättre specificerat kvitto, kontakta då i första hand Klarna: Tel: 08-120 120 10, e-mail:[email protected]
Har du gjort din betalning via betalningsformen ”internationella köp” kontakta då arrangören [email protected]

Vad krävs för att få en företagsfaktura?
Se till att ha företagets organisationsnummer samt korrekt faktureringsadress.  När du fyllt i organisationsnummer så kommer val av leveransadresser upp. Finns inte ditt företags faktureringsadress med så klickar du på (min adress saknas i listan), då får du upp ett formulär där du kan fylla i den korrekta adressen.

Hur många deltagare måste vi vara i ett stafett- eller promenadlag?
Ett lag består av 5 personer. Om ni inte får ihop till ett lag så kan någon springa två sträckor.
Ex. är ni fyra stycken så springer en person två sträckor men inte efter varandra. Byt till rätt sträckas nummerlapp innan du tar dig ut på ditt andra varv.
Ett promenadlag består också av 5 personer.

Vad innehåller picknicken ?
Så fort innehållet i picknicken är klart så kommer det presenteras på Stafestens hemsida. Picknicken är anpassad för 5 personer, 1 lag.

 

Youtube
Vimeo
Google Maps