UNICEF

Du som deltar i Stafesten för UNICEF gör något viktigt. Du är nämligen med och bidrar i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn. UNICEF är världens ledande barnrättsorganisation och finns på plats i 190 länder. Från anmälningsavgiften skänks 125 kr direkt till UNICEF, och ni har även möjlighet att ge ett eget bidrag på 250, 500, 750 eller 2 000 kronor

LÄS MER OM UNICEF

Det här räcker pengarna till

125 kr

Räcker till 37 påsar nötkräm

Tre påsar jordnötskräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Krämen innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler och är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt. Den är förpackad i små portionspåsar som barnet själv kan äta ur och räddar tusentals liv varje dag.

250 kr

Räcker till 46 doser mässlingsvaccin och 45 doser poliovaccin.

UNICEF finns på plats överallt där barn måste skyddas mot farliga sjukdomar och distribuerar vaccin. Vi tar oss fram till fots, på cyklar, motorcyklar, hästar, åsnor eller kameler för att nå alla barn i varenda liten by. Mässling och polio är två av de sjukdomar vi kämpar för att skydda barn mot.

500 kr

Räcker till livräddande produkter* för barn som har drabbats och hjälper dem att överleva:

Varje år dör 1,7 miljoner barn under fem år av naturkatastrofer till följd av klimatförändringar.
Barn är alltid de som drabbas värst i naturkatastrofer, därför ser UNICEF alltid till att barnen prioriteras.

* 328 vattenreningstabletter, 28 påsar vätskeersättning, 30 högenergi-bars, 26 nötkräm, 15 doser poliovaccin, 15 doser mässlingsvaccin, 11 tvålar och ryggsäck.

 

 

750 kr

Räcker till livsviktiga produkter* som hjälper undernärda barn att överleva:

Sydsudan, Nigeria och Jemen är hårt drabbade av en allvarlig hungerkris. Familjer hotas av akut brist på mat, eftersom flera år av krig och torka har förstört deras möjligheter att försörja sig. Miljontals barn är undernärda. Näringsrik nötkräm, näringspulver, högenergimjölk och högenergikex hjälper undernärda barn att överleva och bli friska igen. De enkla måttbanden träs över barnets överarm och kan snabbt visa om ett barn är undernärt. Brist på rent vatten är också en orsak till uttorkning och undernäring hos barn.

* 89 påsar nötkräm, 50 påsar näringspulver, 5 förpackningar högenergimjölk, 20 paket högenergikex, 40 måttband, 100 påsar vätskeersättning.

2 000 kr

Räcker till livsviktig leklåda* för barn i kris. Dessutom ingår den unika STAFESTEN för UNICEF stafettpinne som ni får ta med hem.

Lek är livsviktigt, särskilt för barn i kris. Att få möjlighet att leka och skratta är absolut nödvändigt för att barn ska komma över traumatiska upplevelser.

* För 2 000 kr kan UNICEF skicka en pedagogiska leklåda till katastrofområden och den innehåller allt från block och pennor, till klossar, pussel och dockor för att ge upp till 50 barn möjligheten att lära sig mer och leka.

 

Youtube
Vimeo
Google Maps