UNICEF

Du som deltar i Stafesten för UNICEF gör något viktigt. Du är nämligen med och bidrar i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn. UNICEF är världens ledande barnrättsorganisation och finns på plats i 190 länder. Från anmälningsavgiften skänks 125 kr direkt till UNICEF, och ni har även möjlighet att ge ett eget bidrag på 250, 500 och 750 kronor.

LÄS MER OM UNICEF

Det här räcker pengarna till

125 kr direkt från anmälningsavgiften

Räcker till 37 påsar nötkräm

Tre påsar jordnötskräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Krämen innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler och är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt. 

Skänk gärna ett extra bidrag

250 kr

Räcker till 46 doser mässlingsvaccin och 45 doser poliovaccin.

UNICEF finns på plats överallt där barn måste skyddas mot farliga sjukdomar och distribuerar vaccin. Mässling och polio är två av de sjukdomar vi kämpar för att skydda barn mot.

 

500 kr

Räcker till livräddande produkter* för barn som har drabbats och hjälper dem att överleva:

Barn är alltid de som drabbas värst i naturkatastrofer, därför ser UNICEF alltid till att barnen prioriteras.
* 328 vattenreningstabletter, 28 påsar vätskeersättning, 30 högenergi-bars, 26 nötkräm, 15 doser poliovaccin, 15 doser mässlingsvaccin, 11 tvålar och ryggsäck.

750 kr

Räcker till livsviktiga produkter* som hjälper undernärda barn att överleva:

Sydsudan, Nigeria och Jemen är hårt drabbade av en allvarlig hungerkris. Familjer hotas av akut brist på mat, eftersom flera år av krig och torka har förstört deras möjligheter att försörja sig. Miljontals barn är undernärda.
* 89 påsar nötkräm, 50 påsar näringspulver, 5 förpackningar högenergimjölk, 20 paket högenergikex, 40 måttband, 100 påsar vätskeersättning.

Youtube
Vimeo
Google Maps