UNICEF

Du som deltar i Stafesten för UNICEF gör något viktigt. Du är nämligen med och bidrar i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn. UNICEF är världens ledande barnrättsorganisation och finns på plats i 190 länder. Från anmälningsavgiften skänks 125 kr direkt till UNICEF, och ni har även möjlighet att ge ett eget bidrag på 250, 500 och 750 kronor.

LÄS MER OM UNICEF

Det här räcker pengarna till

125 kr direkt från anmälningsavgiften

Räcker till 36 påsar nötkräm

Tre påsar jordnötskräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Krämen innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler och är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt. 

Skänk gärna ett extra bidrag

250 kr

Räcker till 46 doser mässlingsvaccin och 43 doser poliovaccin

UNICEF finns på plats överallt där barn måste skyddas mot farliga sjukdomar och distribuerar vaccin. Mässling och polio är två av de sjukdomar vi kämpar för att skydda barn mot.

 

500 kr

500 kr räcker till vatten och hygienprodukter* för en familjs grundläggande behov.

I en katastrof är det mycket viktigt att se till att sjukdomar och epidemier inte sprids. Genom att se till att det finns rent vatten kan man undvika att barn dör av diarréer och andra sjukdomar.  
*2 vattenbehållare à 10 liter, 1 hink à 14 liter, 12 tvålar à 110 gram och 6 paket vattenreningstabletter à 50 tabletter, 1 ficklampa för att säkert kunna gå i mörkret, 1 potta för barn, 2 små handdukar, 2 paket med tvättbara bindor, 2 paket trosskydd, 1 visselpipa att använda vid fara, 1 paket trosor (9 par i 3 olika storlekar) och 1 paket tvättmedel à 1,5 kg.

750 kr

Räcker till livsviktiga produkter* som hjälper undernärda barn att överleva.

Miljontals barn världen över riskerar att bli allvarligt undernärda på grund av corona­pandemins konse­kvenser. Ökad fattig­dom i kombi­nation med avbrutna närings­program har lett till att barn får sämre till­gång till mat. Redan före corona­pandemin led 47 miljoner barn världen över av under­vikt på grund av under­näring – ett livs­hotande till­stånd. Som alltid i katastrofer är barnen mest utsatta och pandemin är inget undantag.
*20 paket högenergikex + 5 förpackningar högenergimjölk + 55 påsar näringspulver + 82 påsar nötkräm + 90 påsar vätskeersättning + 60 måttband som hjälper UNICEF att enkelt se om ett barn lider av undernäring.

Youtube
Vimeo
Google Maps