UNICEF

Du som deltar i Stafesten för UNICEF gör något viktigt. Du är nämligen med och bidrar i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn. UNICEF är världens ledande barnrättsorganisation och finns på plats i 190 länder. Från anmälningsavgiften skänks 125 kr direkt till UNICEF, och ni har även möjlighet att ge ett eget bidrag på 250, 500 eller 750 kronor.

LÄS MER OM UNICEF

Det här räcker pengarna till

125 kr räcker till exempel till 35 påsar nötkräm

Tre påsar jordnötskräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Krämen innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler och är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt. Den är förpackad i små portionspåsar som barnet själv kan äta ur och räddar tusentals liv varje dag.

250 kr räcker till exempel till 151 doser polio vaccin

Världsdel efter världsdel blir poliofri och år 2016 rapporterades endast 42 nya fall av polio. De länder som fortfarande kämpar mot sjukdomen är Afghanistan, Pakistan och Nigeria, och UNICEF kämpar på plats för att vaccinera alla barn.

Det enda sättet att stoppa sjukdomen är att se till att alla barn i hela världen får vaccin. För att ett barn ska få ett fullgott skydd krävs tre doser.

250 kr räcker till exempel till 6118 vattenreningstabletter

2,1 miljarder människor saknar tillgång till rent vatten. Många tvingas använda flodvatten eller öppna grävda brunnar och dammar med förorenat vatten. Det leder till att 800 barn dör varje dag på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien. Genom att köpa vattenreningstabletter hjälper du barn och deras familjer att rena sitt vatten och undvika sjukdomar.

6 118 tabletter kan rena upp till 30 000 liter vatten.

 

500 kr räcker till ett barn på flykt-paket

Idag befinner sig sammanlagt 28 miljoner barn på flykt i världen. När människor tvingas fly måste de ofta lämna allt de har bakom sig och barnen är som alltid mest utsatta.

När du köper ett Barn på flykt-paket ser du till att fyra barn får fullgott skydd mot de farliga sjukdomarna polio, mässling och stelkramp. Paketet innehåller också tvålar eftersom god hygien kan rädda liv. Vätskeersättning kan rädda ett barn från uttorkning och nötkräm hjälper undernärda barn att bli friska igen. Filtar ger skydd mot vinterns kyla.

Paketet innehåller:
– 4 filtar
– 4 tvålar
– 40 påsar vätskeersättning
– 12 doser poliovaccin
– 8 doser mässlingsvaccin
– 12 doser stelkrampsvaccin
– 48 påsar nötkräm

750 kr räcker till mer än 1000 påsar med vätskeersättning

Varje dag dör 800 barn på grund av smutsigt vatten och bristfällig hygien. Det är fler dödsfall än som orsakas av krig och konflikter. De flesta dör på grund av att de får svår diarré som torkar ut kroppen. Uttorkning blir snabbt ett livshotande tillstånd för små barn.

Vätskeersättning kan snabbt och effektivt bota uttorkning. UNICEF använder en sockersaltlösning som blandas ut i vatten. Saltet gör att kroppen behåller vätska och sockret ger energi så att barnet orkar börja äta igen.

Starta din egen insamling – samla in pengar för barnen

Starta en egen insamling med ditt lag i Stafesten för UNICEF och hjälp oss samla in pengar till arbetet för alla barn. Utmana kollegor och vänner och se vilka som kan samla in mest pengar till UNICEF

STARTA DIN EGEN INSAMLING HÄR